Monica Halinen

Monica+Halinen+MBB+Finland+Profile.jpg

Monica ja MBB

Olen Monica Halinen ja toimin MBB Finland yhdistyksen puheenjohtajana. ”MBB herätyksen” sain vuonna 2012 ihanien entisten kollegoiden ja ystävieni kautta. Luimme yhdessä ”Come to your Senses”-kirjaa ja olimme lopulta niin vakuuttuneita menetelmän toimivuudesta, että halusimme kutsua MBB:n kehittäjän Stanley Blockin Suomeen.

Olen Monica Halinen ja toimin MBB Finland yhdistyksen puheenjohtajana. Koen tehtävän erityisen mieluisana, sillä yhdistyksessä on niin ihania ihmisiä, että heidän kanssaan voisi olla tekemisissä ihan jatkuvasti, vaikka missä merkeissä.

Tieni MBB Finland yhdistyksen puheenjohtajaksi on kulkenut monen mutkan kautta. Nuorena haaveilin ammatista, jonka kautta pääsisin tekemään kehitysyhteistyötä, vaikka keskikoulun opettajat ohjasivat minua Ateneumiin ja isäni kohti business-maailmaa. Valitsin itse sairaanhoidon ja pohjakoulutukseltani olenkin psykiatrinen sairaanhoitaja.  Elämä ei kuitenkaan oikkuinensa vienyt minua Afrikkaan vaan Helsingin kaupungin psykiatrian palveluiden piiriin.

Terveysvirastovuosinani tein työkseni kaikkea mahdollista; toimin osastonhoitajana, konsultoivana psykiatrisena sairaanhoitajana sosiaali- ja terveydenhuollossa, projektivastaavana monissa projekteissa, ja vietin yli 10 vuotta kriisiryhmän johtajana. Työ oli kaikin puolin mielenkiintoista ja palkitsevaa. Päivätyöni ohessa osallistuin erilaisiin koulutuksiin; sosiaalipsykologiaa ja kasvatustiedettä yliopistolla, pari- ja perheterapiaa, ryhmä- ja hahmoterapiaa, psykoanalyyttistä lyhytterapiaa, työnohjausta, johtajuusopintoja, ennaltaehkäisevää mielenterveystyötä, psykodraama, luovia työtapoja, tarinateatteria, kriisi- ja traumaterapiaa, EMDR-terapiaa, jne. Kaikki opinnot olivat mielenkiintoisia ja lopulta koulutukset antoivat minulle oikeuden toimia Valviran hyväksymänä psykoterapeuttina.

Viihdyin Helsingin kaupungilla hyvin, mutta 30 vuoden jälkeen oli aika vaihtaa organisaatiota. Kolme seuraava vuotta kului ruotsinkielisen mielenterveysyhdistyksen toiminnanjohtajana, mutta vaikka työ oli mieluisaa, paperitöiden runsaus ajoi minut takaisin ihmisten pariin vuonna 2014. Olin ehtinyt tuohon mennessä tehdä toiminimellä psykoterapiaa, työnohjausta ja koulutusta jo yli 25 vuotta ja koin, että oli oikea aika aloittaa täyspäiväinen yritystoiminta.

”MBB herätyksen” sain vuonna 2012 ihanien entisten kollegoiden ja ystävieni kautta. Luimme yhdessä ”Come to your Senses”-kirjaa ja olimme lopulta niin vakuuttuneita menetelmän toimivuudesta, että halusimme kutsua MBB:n kehittäjän Stanley Blockin Suomeen. Ryhmällämme ei ollut tähän  varoja, mutta vierailu onnistui Suomen Mielenterveysseuran (SMS) avulla. SMSn ja Blockin tekemän sopimuksen pohjalta Suomessakin voi opiskella sertifioiduksi MBB asiantuntijaksi. Aluksi koulutustoiminta haki muotoaan eikä ”kliinikkojen” koulutus ollut yhtä jäsentynyttä kuin nykyään, mutta tänä päivänä Suomen MBB koulutus on löytänyt vahvan oman jalustan.

Suomen MBB toiminnan alkuajoista muistan yhteisen tekemisen ilon, jossa hauskanpito ja työ yhdistyivät parhaalla mahdollisella tavalla.  Ensimmäinen kouluttajamme oli Isaac Phillips ja myöhemmin koulutusta alkoi vetää Kevin Webb. Myös itse Stanley Block tuli vierailemaan Suomeen toisenkin kerran. Me puolestamme toimme SMSn MBB koulutukseen uuden elementin eli opiskelijoiden tutortuen. Saimme käännettyä ensimmäisen suomenkielisen MBB teoksen  ”Kehon ja mielen yhteys” kirjasta ”Mind-Body Workbook for Stress” ja kävimme esittelemässä menetelmää eri tahoille Suomessa.  Suomen MBB-yhdistyksen perustimme vuoden 2015 lopussa.

Elämääni mahtuu toki paljon muutakin kuin MBB:tä. Minulla on ihana perhe (viimeisin tulokas on 5-vuotias lapsenlapsi). Olen erittäin kiinnostunut taiteista; kuvataiteesta, teatterista, musiikista ja arkkitehtuurista. Tykkään liikkua luonnossa; uinti, melominen ja kirkkovenesoutu (kävin mm. pari kertaa Tallinnassa kirkkoveneellä) ovat lempiliikuntalajejani. Luultavasti harrastaisin myös syväsukellusta, jos siihen ei tarvittaisi kaikkia niitä vempeleitä – en tykkää teknistä osaamista vaativista jutuista. Teen myös vapaaehtoistyötä turvapaikanhakijoiden ja mielenterveyskuntoutujien parissa.

MBB on minulle edelleen tärkeä työväline omassa henkilökohtaisessa elämässäni. Se auttaa minua hahmottamaan tapahtumia ympärilläni ja itsessäni, ja on kasvattanut itsetuntemustani, jota tarvitaan, vaikka olen jo täyttänyt 60 vuotta. MBB toimii minulle työnohjaajana. Käytän menetelmää asiakkaiden kanssa psykoterapiassa, psykoedukaatiossa (esim. unikoulussa), työnohjauksessa ja johtajuusvalmennuksissa. Minulle on tärkeää tehdä työtä yhdistyksen merkittävän vision eteen ja edesauttaa yhdistystä kasvamaan niin, että mahdollisemman moni suomalainen voisi oppia tuntemaan MBB:n ja kokea sen tuoma hyöty ja ilo omassa elämässään.

 

Edellinen
Edellinen

Tarja Rajala

Seuraava
Seuraava

Hanna Rauanheimo